Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2012 05:37 - семейството, рода, нацията
Автор: thewitness Категория: Новини   
Прочетен: 1550 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.01.2012 16:01


СЕМЕЙСТВОТО

ПРОКЛАМАЦИЯ КЪМ СВЕТА

Първото Президентство и Съветът на дванадесетте апостоли
на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни
НИЕ, ПЪРВОТО ПРЕЗИДЕНТСТВО и Съветът на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, официално оповестяваме, че бракът между мъжа и жената е постановен от Бог и че семейството заема централно място в плана на Твореца за вечната съдба на Неговите деца.
ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА --- мъже и жени --- са създадени по подобие на Бог. Всички те са любими духовни синове и дъщери на небесни родители и като такива, всички имат божествена природа и съдба. Полът е съществена характеристика на личността в доземното, земното и вечното самосъзнание и цели.
В ДОЗЕМНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ духовните синове и дъщери са познавали и почитали Бог като техен Вечен Отец и са приели Неговия план, чрез който децата Му могат да получат физически тела и да придобият земен опит, за да се развиват към съвършенство и да осъзнаят своята божествена съдба като наследници на вечен живот. Божественият план за щастие позволява семейните връзки да се обезсмъртят. Свещените обреди и завети, достъпни в светите храмове, дават възможност на отделните хора да се завърнат в присъствието на Бога, а на семействата да бъдат свързани за вечността.
ПЪРВАТА ЗАПОВЕД, която Бог дал на Адам и Ева, се отнася до възможността им да станат родители като съпруг и съпруга. Ние заявяваме, че заповедта на Бог към Неговите деца да се плодят и размножават по света, остава в сила. Също така заявяваме, че Бог е  заповядал да се използват свещените сили за създаването на потомство само между мъж и жена, законно свързани като съпруг и съпруга.
НИЕ ЗАЯВЯВАМЕ, че начинът, по който земният живот е създаден, е божествено определен. Ние потвърждаваме светостта на живота и неговата важност във вечния план на Бог.
СЪПРУЗИТЕ И СЪПРУГИТЕ имат важната отговорност да се обичат и да се грижат един за друг и за своите деца. “Наследството от Господа са чадата” (Псалми 127:3). Родителите имат свещения дълг да отглеждат децата си в любов и праведност, да се грижат за техните физически и духовни нужди, да ги учат на обич и служба едни към други, да съблюдават заповедите Божии и да бъдат граждани, спазващи закона, където и да живеят. Съпрузите и съпругите, майките и бащите ще бъдат отговорни пред Бог за самоосвобождаването си от тези задължения.
СЪЗДАВАНЕТО НА СЕМЕЙСТВОТО е постановено от Бог. Бракът между мъжа и жената е съществен елемент в Неговия вечен план. Децата са определени за раждане в условията на брачната връзка, за да бъдат отгледани от баща и майка, които почитат брачните завети. Има най-голяма вероятност да се постигне щастие в семейния живот, когато то се гради върху ученията на Господ Исус Христос. Успешните бракове и семейства са основани и се развиват въз основа на ценности като вяра, покаяние, прошка, уважение, обич, състрадание, работа и здравословни, ободряващи дейности. По божествен проект бащите са, за да стоят начело на своите семейства в обич и праведност и да осигуряват всичко необходимо за живота и защитата на техните членове. Майките са отговорни предимно за отглеждането на децата си. В тези свещени родителски отговорности бащите и майките са задължени да си помагат едни на други като равни. Недееспособност, смърт или други обстоятелства могат да изискат индивидуално приспособяване. Семействата на родителите трябва да оказват помощ, когато е необходимо.
НИЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ тези, които нарушават заветите за целомъдрие, които безчестят брачния партньор или детето си, или които не изпълняват семейните си задължения, че един ден ще бъдат отговорни пред Бог за това. Също така предупреждаваме, че разпадането на семейството ще донесе на отделните хора, общностите и нациите, нещастията, предсказани от древните и от съвременни пророци.
НИЕ ПРИЗОВАВАМЕнавсякъде по света отговорните граждани и служителите на правителства да подкрепят мерките, предназначени да запазят и заздравят семейството като основна единица на обществото.
Тази прокламация бе прочетена от президент Гордън Б. Хинкли, като част от неговото послание на общата среща на Обществото за вазимопомощ, състояла се на 23 септември 1995 година, в Солт Лейк Сити, Юта.
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thewitness
Категория: Други
Прочетен: 221214
Постинги: 91
Коментари: 73
Гласове: 344
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930