Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2011 16:59 - Безаконие и нетолерантност
Автор: thewitness Категория: Новини   
Прочетен: 6959 Коментари: 22 Гласове:
2

Последна промяна: 21.04.2011 19:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ВМРО организира митинг срещу Свидетели на Йехова

 

Всъщност това, което се вижда от видеото не прилича на митинг, а по скоро на терористично нападение. Използвани са похвати от камената ера, за пример: камъни и тежки предмети.

Докато ВМРО се оправдава, че няма нищо общо с подобието на човешки същества извършили нападението в същото време и не се опитва да спре агресивните и побъркани българи.

От видеото ясно се виждат лицата извършили това насилие, но полицията не е задържала никой и е завела производство срещу неизвестен извършител.

Мисля, че всичко това е една огромна пародия за правосъдие, законност и демокрация.

Аз не съм свидетел на Йехова, не съм и православен, но това което видях е просто ужасно.

За пореден път се убеждавам, че България не е мястото в което искам да живея.







Гласувай:
4


Вълнообразно


1. therainss - хм...
19.04.2011 17:02
...такива гонения срещу алтернативни религии има навсякъде, не само в България, така че това не е повод да не искаш да живееш тук. А че Йеховистите са паплач, е съвсем отделен въпрос...
цитирай
2. thewitness - по темата
19.04.2011 17:08
Аз не съм превърженик на Свидетели на Йехова, но не подкрепям агресията и насилието под никакви форми. Смятам, че това е примитивна реакция срещу нещо, което не харесваш. В репортаж на Тази сутрин представител на ВМРО каза, че Свидетелите на Йехова ходили навсякъде и давали брошури. Ами да си ходят, никой не са насилили да става техен последовател. Ако не искаш не се присъединяваш, всичко е въпрос на интелигентност и избор.
цитирай
3. podvodni - Толерантност!!!!! Значи, искаш ...
19.04.2011 17:13
Толерантност!!!!! Значи, искаш толерантност? Ако си бе направил труда да прочетеш малко от „Старият завет“ на който се облягат „свидетелите“, щеше да оправдаеш действията на ВМРО. Безаконие е факта че, са регистрирани.
цитирай
4. thewitness - по темата
19.04.2011 17:19
подводни, в кой век живеем? Ами 21 век не е да речем 4 век преди новата ера. Да бъдем със съзнание от хората живяли по времето, когато стария завет е писан на мене ми звучи малко смешно. Вече казах, лично за мене, ако нещо не ми харесва не го приемам, защо трябва да убия някой само защото не ми е приятен?
цитирай
5. podvodni - И какво като е 21-ви век? Нима нещо се ...
19.04.2011 17:27
И какво като е 21-ви век? Нима нещо се е изменило? Стига кухи фрази, моля те!!!! Уж сме „цивилизовани“ и мятаме бомби по разни ислямисти, диктатори и фундаменталистически страни. Същевременно трябва да сме толерантни към религия която насажда омраза и ненавист. Не е ли малко тъпо?
цитирай
6. thewitness - по темата
19.04.2011 17:37
Не казвам, че 21 век е съвършен или че планетата като цяло е съвършеното място. Винаги е имало противопоставяне, добро и зло. Но няма крайности, във всяко нещо има нюанси. Ако искаме да живеем в по-добър свят, всеки трябва да се опитва да прави добро. А с агресия май не се постига добро, а само омраза и желание за отмъщение, както каза че било записано в Стария Завет: Око за око и зъб за зъб. Ако това е формулата за по-добър живот през 21 век не смятам, че ще има мир и благополучие.
цитирай
7. podvodni - Разбира се че, не е това формулата. ...
19.04.2011 17:45
Разбира се че, не е това формулата. Но при положение че администрацията проявява заспалосткрутите мерки за недопускане на злото се възприемат като добро. Деиствията на ВМРО не са омраза и отмъщение, а защита и послание. В дуалният свят има крайности, без нюанси.
цитирай
8. thewitness - по темата
19.04.2011 18:07
но аргесията не е форма за интелигентно общуване.
цитирай
9. podvodni - Както писах това не е агресия, а з...
19.04.2011 18:18
Както писах това не е агресия, а защита и послание. Вярно неприятна форма на общуване, но пък бсе още върши работа. Преди много години един Български владетел казал на един неканен владетел „Като нещеш мира, на ти секира“
цитирай
10. darcy - Поздравления за позицията!
19.04.2011 18:55
Вече си мислех, че няма да попадна на такава в Блог.бг...
цитирай
11. alchemist - Tолерантността в
19.04.2011 18:56
един зверилник е равна на самоубийство.
цитирай
12. lidislidis - Kaквато демокрацията , такова и обществото ,такова и общуването
19.04.2011 19:05
Аз също се ужасих и засрамих от тази нецивилизована картинка! Напомниха ми за арабите преди 15 години в Ирак с тези камъни!!!Нито съм от ВМРО, НИТО СЕКТАНТКА, но живея в страна, в която сектантите са равностойни с всички други религии и никой не ги бие с камъни! Акта е показателен за изродилите се представи на много българи за нормалното общуване, с които се сблъскваме всеки ден.Не можем да говорим за цивилизация, интелигентност, а за диващина и невежа глупост навсякъде и изродени представи за света и общуването в него. Колкото и срамно да е, факт е! Българи, българи все по- ниско падате с тази злоба и невежество!
цитирай
13. indjoff - BG идиотии
19.04.2011 19:47
Нищо ново в нашата мила родна страна.Подобвн случай имаше и в Ямбол преди , но не получи гласност въпреки , че полицията беше уведомена.Разликата беше че, потърпевши бяха не Йеховистите , а ямболските мормони когато все още имаха църква в Ямбол.
цитирай
14. thewitness - до подводни 9. по темата
20.04.2011 01:29
А какво е?, Ако не е агресия. Извиняам се, ако сега те иронизирам, сигурно с християнска любов са замеряли с камъни Йеховистите и пак от любов на няколко от тяах са им строшени главите. :) Имаш много страно разбиране за любовта и агресията.
цитирай
15. pin777 - Стига ги защитавахте тези йеховисти.
20.04.2011 07:40
Малко им е даже. Интересувайте се малко повече за това което вършат и са вършили. Били раздавали мирно листовки. Я разтърсете в нета и гледайте и слушайте малко. Ходят и дърпат децата да ги зарибяват, да стават сектанти. Карат ги да се самоубиват и ги заплашват. Въпроса е, че държавата не си върши работата и остава правосъдието в ръцете на хората. Да, не е нормално да се хвърлят камъни , но още по-ненормално е да има 'храм' до училището и детска градина от където тези уроди преследват невръстни деца.
цитирай
16. boristodorov56 - Някой сериозно се е заел да дърпа дявола за опашката. Чудя се кой може да е?
20.04.2011 07:57
Колко са искренно вярващите у нас християни, мюсулмни, талмудсти, кришнаити и т.н. та им пречат сектите?
Отрицателите на сектите наясно ли са въобще за смисъла на религията и разбират ли, че свободата на самоопределението е най-голямата ценност?
Сектите пречат само на атеистите, комунистите и откровените идиоти!
Промиват мозъците на хора!

Сещате ли кой и защо го прави покрай проблема със строежа на Аец-а Белене и опитите да ни накарат да загорорим с руски акцент?
Бойко отдавна приглася на руската балалайка и скача казаджок!
Ей, ухнем!
цитирай
17. thewitness - по темата
20.04.2011 10:09
Вероятно сте забелязали, че не съм изтрил нито едно от мненията ви, защото уважавам всяко мнение. Пак ще повторя това, което казах много пъти в коментарите си до сега.
Според Конституцията на република България всеки сам се самоопределя каква религия ще изповядва. Всеки има правото на свободен избор. Колкото и да не ви харесва това е закона и основен принцип на Демокрацията. Навсякъде по света не само в България. Пак казвам, аз не подкрепям вярата на Йеховистите, но нямам нищо против да се занимават с религията си. Обичам да гледам фими и в някои от тях се споменава за Свидетелите на Йехова, дори е забавно. Това, че някой се е самоубил едва ли Йехова е виновен за това. Имам близки впечатления от Америка за Свидетелите на Йехова. Знаете, че законите в Америка са на мястото си и всеки който наружава закона има дори бърза процедура да бъде осъден, а не както в България делата да се влачат с по 10 г. Смятате ли, че ако са толкова опасни Свидетелите на Йехова, някой ще ги остави да правят каквото си искат. Всички тези драми за които споменавате са български, балкански фолклор. Никой насила не може да ви накара да си сменяте вярата. Вярвайте в каквото си искате, обаче не пречете и на другите да си вярват в каквото си искат. Между другото големия проблем за безверието в България не са само 45 г социалистическа или капиталистическа диктатура, мисля че голямата вина е и на Православната Църква, че не се грижи за миряните си. Вече 20 г. закона не преследва религиите и въпреки това аз не съм забелязъл голям прогрес в Православната Църква. Освен да се борят с гейовете и лесбийките и Баба Ванга и Дънов нищо образователно не са постигнали, а и като цяло народа е в апатия, вероятно и това причинява агресията. НО бих ви призовал към толерантност, културно поведение и моля не се бийте. Живота е толкова кратък, защо да не си го изживеем по-забавно?
цитирай
18. krasimirvm - Несъгласен
20.04.2011 21:05
Ако имаш деца прати ги в тази секта , като толкова милееш за тях , ние Българите затова го докарахме на този хал защото сме толератни с кого ли не и затова децата ни не стават за нищо друго освен да взимат наркотици , да се колят зверски и без жалост и да не зачитат род и родина . А има и друго нещо никои не ги е канил тези боклуци в България сами са си дошли , и трябва да са наясно че няма да бъдат посрещани с бъклица , хляб и сол . И накрая добре са ги били тези от ВМРО , те заслужават моите похвали
цитирай
19. thewitness - по темата
21.04.2011 16:59
до красимир 19.
Видях че си възрастен човек и малко съм очуден за възгледите ти по възпитанието на децата. Доколкото разбирам Йехова и сектите са виновни за възпитанието на децата, ами тогава къде е ролята на семейството? Нали семейството, майката и бащата и бабата и дядото са най-вече лицата, които възпитават с примера си децата, после училището и накрая обществото и улицата.
Например в Америка, забележете има Йеховисти, Католици, Мормони, Баптисти, Адвентисти, малко Православни и какви ли не още църкви, около 2500 вида. Всички си живеят в мир. Никой никого не преследва. Всеки си вярва в каквото ще. Да ви кажа ли защо е така, защото хората се уважават. Не се делят на партии, етноси, цвят на кожата и прочие. Хората са интелигентни и културни.
Мисля, че е срамно за България, особено в 21 век да гледаме насилие и диващина, както се вижда от видеото. Не трябва да е така. Трябва ни друго поведение, култура и уважение.
цитирай
20. darcy - thewitness,
21.04.2011 18:21
няма да те разберат оскотелите булгари, най-добре хващай пътя за някое по-добро място - навсякъде извън границите на тая гнусна държава е по-поносимо, уверявам те.
цитирай
21. watchtowerman - Не забравяйте, че
22.04.2011 19:09
ВМРО е под опеката на ДС - щото, я оглавява Каракачанката - ДС агент. Но и "Свидетелите..." са под опеката на ДС - цялата им управленска структура е бъкана с бивши, настоящи ДС агенти, комунистически и комсомолски кадри. "Долу", редовите членове " развиват" активна дейност и се млатят, но така се фабрикува необходимостта от съществуване на Управлението в споменатите две структури - кадрите "Горе" трябва да доказват постоянно, че са необходими за Главното Управление. Щото и Главното Управление има постоянна нужда да отклонява вниманието на обществеността от Себе си, и затова му фабрикува събития, върху които го забаламосва...
цитирай
22. thewitness - по темата
02.06.2011 17:36
сега след нацистките изяви на Атака и разследването на прокуратурата по случая около Софийската джамия е ред и на ВМРО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thewitness
Категория: Други
Прочетен: 219629
Постинги: 91
Коментари: 73
Гласове: 344
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031