Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2010 07:23 - Подменените Цености
Автор: thewitness Категория: Новини   
Прочетен: 1687 Коментари: 2 Гласове:
-1



Подменените цености

Повод за размислите ми стана предаването „Нека Говорят с Росен Петров” и по специално присъдата на СЕМ по темата за легализирането на проституцията в България. В крайна сметка присъдата на СЕМ по темата беше единодушно: ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА.

Това отприщи и много разговори с приятели по въпроса за проституцията и озаконяването и. Чудя се само, колко лесно Ценностите на човека могат да бъдат заменени с „ценостите” на Порочноста. Едно е ясно българските граждани не могат да различават най-елементарните определения, като, добро и зло, праведност и  неправедност.  След като вече злото е добро, и доброто зло, колко по-лесно ще бъде на българите да не се обременяват и притесняват с принципите на християнството. Няма да имаме проблеми и със съвестта, защото всичко „ще ние е наред”, и понятието съвест ще бъде излишно.

Когато слагам под един знаменател българите имам предвид гласа на СЕМ, които представляват „мислещите” хора в България, ако правилно съм разбрал.

Чувам също от ляво и от дясно, че България е православна държава. Веднъж на улицата попитах случайно минаваща покрай мене  госпожа: „Извинете, вярвате ли в БОГ?” Отговора беше: „Аз съм православна християнка.”

Ами ако православната църква в България,  наистина бележи жилядолетие съществуване, защо грамотността на православните християни се измерва единствено в пищни ритуали, традиций в това число и езически, които са далече от Християнството като учение. Българската Православната Църква наистина е загубила първоначалния си образ. Днешния образ е чисто търговски. По-ще подхожда вместо Българска Православна Църква да се казва: Българско Православно ЕООД. Днес разбрах, че шешенце със светена вода се търгува от попчетата по едно левче. Бизнеса със свещите вече е стара далавера и не толкова актуална. Ако новородено трябва да бъде кръстено от поп се бъркате в джоба, ако решите да имате църковен брак се бъркате в джоба, ако се случи така, че умрете някой ден, ако нямате пари приготвени за погребение може да ви заровят без попска литургия.

Една приятелка ми сподели преживяване около загубата на сина си ( намерили го убит на морето докато бил там да си изкарва прехраната, като прави снимки на почиващите). След като тялото му било превозено до Стара Загора (младежа е от там), майката потърсила свещеник да отслужи служба на покойния и син. Свещеникът попитал майката, бил ли е кръстен синът и? Майката отговорила, че не е бил кръстен. Свещеника заявил, че синът и сега е в Ада и той като служител на Православната Църква не може да извърши службата. Ако имате въображение можете да си представите тази женица изпълнена с болка по сина си, плюс това изказване, че сина и е в Ада. И това е само една история, която ми беше споделена, а вероятно има и много подобни, които ще си останат в неизвестното.

Не съм специалист по Православни Църкви, но смятам, че със сигурност Българската Правослана Църква не утешава, онези които се нуждаят от утешение, не нахранва бедните и гладните, не се интересува от бездомните и страдащите. Преоритета на Отците  е бизнеса с наемите на църковните имоти да върви добре, да има достатъчно осветена вода за продан, разбира се и свещи без които не може. Духовността е заменена с арогантност, гордост и търсине на светска признателност. Спомняте си скоро митингите по Софийските улици за въвеждане на задължително  вероучение в светските български училища.

На какво ще учат децата, ако самите те не са пример за подражание и се нуждаят от покаяние и смирение? И се връщам в началото за ЗА и ПРОТИВ легализирането на проституцията със закон.

Кой ще защити моралните човешки и християнски цености на българина? Кой ще е този, на който гласа ще бъде чут в Парламента, който ще е ПРАЕДСТАВИТЕЛ на Разума, наПраведността, на Исус Христос?





Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. lisichka - Господине, след като един човек не е ...
08.11.2010 07:56
Господине, след като един човек не е кръстен, той не принадлежи към църквата , той не е приел Христо , значи е свободен блуждаещ електрон , гражданин на Света. Тогава по същата логика, майка му може да извика и ходжата да го опее , но и той няма да приеме , защото момчето няма принадлежност и към тях. Ако сте виждал по филми, в западния свят на втория ден като се роди детето и веднага му правят кръщене. Надявам се че ме разбрахте. Не мога да твърдя че ако нямаш принадлежност към църква и след смъртта си отиваш в ада.
За какви християнски ценности говорите, като хората масово са атеисти и не ги познават тези ценности. Може би да помолите лицата с философско образование да обяснят Света на децата ни и да ни ги разкрият тези ценности. Не търсете Исус само когато на вас ви е угодно.
цитирай
2. thewitness - hm
09.11.2010 03:52
Благодаря за съветите, но този отговор не ме задоволява.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thewitness
Категория: Други
Прочетен: 219691
Постинги: 91
Коментари: 73
Гласове: 344
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031